Μιλφέιγ, της Μαρίας Λαδά

Μιλφέιγ, της Μαρίας Λαδά

Υλικά

2 πακέτα σφολιατίνια,
1 συσκευασία βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 garni ή μία κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με 2-3 κουταλιές άχνη,
6 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ κορν φλαουρ,
1 λοβό βανίλιας,
1 λίτρο γάλα (και 1 φλιτζάνι αν βάλουμε το garni),
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη,
1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση

Βάζουμε τα 3/4 του λίτρου από το γάλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
Παράλληλα, χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τον κρόκο. Ανοίγουμε το λοβό βανίλιας, ώστε να βγουν τα σποράκια του. Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να πήξει και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Στρώνουμε το 1 πακέτο από τα σφολιατίνια σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και μετά το άλλο πακέτο σφολιατίνια.

Τέλος, προσθέτουμε το garni χτυπημένο μαζί με τη μια κούπα γάλα ή την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Καλή επιτυχία!