Μιλφέιγ, της Βάσως Δήμου

Μιλφέιγ, της Βάσως Δήμου

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
8 ποτήρια γάλα
10 κ.σ. ζάχαρη
8 κ.σ. κορν φλάουρ
6 αυγά
2 βανίλιες
3 κ.σ ζάχαρη άχνη
2 κ.σ.βούτυρο γάλακτος
1 κρέμα γάλακτος 500 ml


Εκτέλεση

Βάζουμε τις σφολιάτες σε δύο ταψιά, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Κατόπιν, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα (αφού έχουμε κρατήσει λίγο) με τη ζάχαρη να ζεσταθούν.

Χτυπάμε το γάλα που έχουμε κρατήσει, με τα αυγά, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στο γάλα που έχει κάψει και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.

Μόλις δέσει η κρέμα, ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε λίγο, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε τη μισή στην κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά. Σε ένα δίσκο βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη μισή κρέμα βάζουμε πάνω το άλλο φύλλο μετά κρέμα και τέλος πάνω βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί μας.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή επιτυχία!!!