Μιλφέιγ, του Παναγιώτη Γαραντζιώτη

Μιλφέιγ, του Παναγιώτη Γαραντζιώτη

Υλικά

Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα,
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική,
4 κρόκοι αυγών,
150 γρ. κορν φλάουρ,
λίγη βανίλια,
50 γρ. βούτυρο γάλακτος,
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη,
50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σφολιάτα:
Κομμάτια φύλλο, κομμένα 11 Χ 7, πάχους 1 εκατοστό

Για τη σαντιγί:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος,
200 γρ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να βράσει. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Παίρνουμε λίγο από το γάλα που έχει ζεσταθεί και με μία κουτάλα το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.

Προσθέτουμε στη λεκάνη τους κρόκους αυγών και τη βανίλια και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Όταν το υπόλοιπο γάλα βράσει, τότε το ρίχνουμε και αυτό στη λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Έπειτα παίρνουμε το μείγμα που φτιάξαμε και το βράζουμε, ανακατεύοντας γρήγορα, δυνατά και συνέχεια.

Αυτή την κρέμα που θα γίνει, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα 50 γραμμάρια άχνης, για να γίνει σαντιγί, αλλά όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε τη σαντιγί στην κρέμα, που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να γίνουν ένα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Χρησιμοποιούμε τη σαντιγί για επάλειψη εξωτερικά.