Μοσχαράκι αλα κρεμ με μανιτάρια, της Στέλλας Μιμικάκου

Μοσχαράκι αλα κρεμ με μανιτάρια, της Στέλλας Μιμικάκου

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (χτένι) κομμένο σε φέτες,
2 συσκευασίες μανιτάρια φρέσκα,
2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες),
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος,
ζωμό από το μοσχάρι (όσο πάρει)
1 ποτήρι λευκό κρασί,
χυμό από 1 λεμόνι,
κορν φλάουρ (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)


Εκτέλεση

Αλευρώνουμε τα κομματάκια του κρέατος.
Το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να τσιγαριστούν, τα μανιτάρια και τα καρότα.

Προσθέτουμε τα κομματάκια κρέατος, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη.

Ρίχνουμε το ζωμό να σκεπάσει το κρέας και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου στο 6.5) για περίπου 45-50 λεπτά. Όταν το κρέας είναι μαλακό, διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος στο χυμό λεμονιού.

Παίρνουμε, με μια κουτάλα, λίγο από το ζουμί, για να φέρουμε την κρέμα γάλακτος στη θερμοκρασία της κατσαρόλας (έτσι δεν θα κόψει η κρέμα γάλακτος).

Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό και κλείνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ρυζάκι, πουρέ ή κουσκουσάκι.

Καλή όρεξη!