Μοσχαράκι με μαυροδάφνη και μανιτάρια, της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου

Μοσχαράκι με μαυροδάφνη και μανιτάρια, της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (χτένι ή ελιά) κομμένο σε μερίδες,
1 λίτρο κρασί μαυροδάφνη,
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια λευκά,
3 κουταλιές βούτυρο αγελάδας,
5-6 κόκκους μπαχάρι,
1 κλωνάρι δεντρολίβανο,
2-3 σκελίδες σκόρδο,
1 ξυλάκι κανέλλα,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο στην κατσαρόλα,μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρέας σε κομματάκια.
Αφού ροδίσει απ όλες τις πλευρές, ρίχνω τα σκόρδα και τα μπαχαρικά μου (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη, δεντρολίβανο).  Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη.
Περιμένω να πάρει μία βράση και προσθέτω αν χρειάζεται λίγο νερό, ώστε να σκεπάζεται το κρέας από τα υγρά.

Μαγειρεύω το μοσχαράκι περίπου μιάμιση με δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια, κόβω τα μανιτάρια μου στη μέση και τα περνάω από το τηγάνι με ελάχιστο λάδι ώσπου να χάσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
Τα προσθέτω από το τηγάνι στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι και ανακατεύω για να γίνουν ένα με τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνω.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με ρυζάκι, τηγανιτές πατάτες ή πουρέ.
Γίνεται γλυκό και τέλειο.
Καλή όρεξη!