Μπακλαβάς με πραλίνα και μπανάνα, της Ελένης Βερούση

Μπακλαβάς με πραλίνα και μπανάνα, της Ελένης Βερούση

Υλικά

1 συσκευασία πολίτικο φύλλο κρούστας
1 βάζο πραλίνα
200 γραμ. καθαρό βούτυρο (λιωμένο)
200 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. φουντούκι
50 γραμ. κακάο
5 μπανάνες (ώριμες και σφιχτές)
λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα να ξεπαγώσουν. Όση ώρα δουλεύουμε με ένα φύλλο πολίτικο, καλύπτουμε τα υπόλοιπα, με ελαφρά νοτισμένη πετσέτα, για να μην ξεραίνονται . Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί στο μέγεθος των φύλλων. Αλλιώς τα κόβουμε αν εξέχουν περιμετρικά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας, και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια. Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί και το ραντίζουμε με λίγο βούτυρο. Στρώνουμε δεύτερο φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κακάο και λίγο φουντούκι. Στρώνουμε αλλά δύο φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα. Αφού στρώσουμε τα τέσσερα φύλλα, βάζουμε σε λεπτή στρώση τη μισή πραλίνα, και φέτες μπανάνας. Επαναλάβουμε τη διαδικασία με τα τέσσερα φύλλα, και στην επιφάνεια του τέταρτου φύλλου βάζουμε την υπόλοιπη πραλίνα. Κλείνουμε το μπακλαβά με τα υπόλοιπα 4 φύλλα. Βουτυρώνουμε ενδιάμεσα, και ανάμεσα στα δύο, κάνουμε στρώση ζάχαρη, κακάο, φουντούκι, και καλύπτουμε με τα δύο τελευταία.

Βάζουμε το μπακλαβά λίγο στο ψυγείο, ώστε να παγώσει το βούτυρο πάνω στο φύλλο, και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι, σε μπακλαβαδωτά κομμάτια. Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι, μια φέτα μπανάνα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ψήνουμε στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο, πάνω κάτω. Ραντίζουμε γραμμές λιωμένης σοκολάτας. Σερβίρουμε το μπακλαβά με μια μπάλα παγωτό και λίγη λιωμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία !!!!
Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά !!!!