Μπισκότα μπράουνις, της Αγγελικής Σκόνδρα

Μπισκότα μπράουνις, της Αγγελικής Σκόνδρα

Υλικά

150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη,
2 αυγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου,
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο,
100 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα,
1 κ.γ  υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες,
1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ,1/2 κ.γ αλάτι,
100 γραμμάρια σταγόνες μαύρης κουβερτούρας,
100 γραμμάρια σταγόνες λευκής κουβερτούρας

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζω τη ζάχαρη με τα αυγά και τα ανακατεύω με σύρμα μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο, τη σοκολάτα και την υγρή βανίλια. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέϊκιν, το αλάτι και τη βανιλίνη (αν δε χρησιμοποιήσω υγρή).
Προσθέτω το αλεύρι στο μείγμα των υγρών και ανακατεύω απαλά με κουτάλι, μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Τέλος, προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω αργά αργά.  

Αφήνω το μείγμα για  30 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μια αρκετά γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και την τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα -αραιά γιατί απλώνεται.

Ψήνω για 12 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.