Μπισκοτοκούλουρα τραγανά, της Παρασκευής Μαρινάκη

Μπισκοτοκούλουρα τραγανά, της Παρασκευής Μαρινάκη

Υλικά

125 γραμ. βούτυρο
125 γραμ. βούτυρο  φυτικό
1 στικ βανίλια
1 αυγό
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
250 γραμ. ζάχαρη
1 κ.γλ. Μαστίχα Χίου
1/2 κ.γλ. κακουλέ
1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
700 γραμ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
ζάχαρη για απο πάνω


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το αυγό, τη μαστίχα, το κακουλε,το ξύσμα πορτοκαλιού, το στικ βανίλιας, το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα και το μπέικιν με το αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να κάτσει για 10 λεπτά.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20 λεπτά.
Βγαίνουν 60 με 65 κουλουράκια!!