Μπουγάτσα, της Λένας Πάσχου

Μπουγάτσα, της Λένας Πάσχου

Υλικά

20 φύλλα κρούστας,
200 γρ. βούτυρο αγελάδος,
1 κλ. γάλα φρέσκο δλδ. 1200 lt,
200 γρ. ζάχαρη,
120 γρ. αλεύρι γι αόλες τις χρήσεις,
4 αυγά,
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα με τις βανίλιες σε κατσαρόλα να βράσουν. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη, τ’ αυγά & το αλεύρι. Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το καινούργιο μείγμα στην κατσαρόλα & ανακατεύουμε να δέσει.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε, τη χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει. Πρέπει να έχει λεία υφή. Απλώνουμε τα μισά φύλλα 1-1 βουτυρωμένα. Ρίχνουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρωμένα. Αλείφουμε από πάνω με λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς, χρησιμοποιούμε ταψί 30Χ40 και ψήνουμε για 45′ περίπου, στις αντιστάσεις. Αν θέλουμε, τα κάνουμε ρολάκια.

Θυμίζει την κρέμα των μωρών.Υπέροχη γεύση!
*Η συνταγή είναι της γιαγιάς μιας συναδέλφου μου.