Μπουρεκάκια με κιμά και πατάτα, της Ειρήνης Μαμούρη

Μπουρεκάκια με κιμά και πατάτα, της Ειρήνης Μαμούρη

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
πελτέ ή φρέσκια ντομάτα
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κύβο μυρωδικών
2 πατάτες
παρμεζάνα ή μυζήθρα


Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι το κρεμμύδι με την πιπεριά και το σκόρδο. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά, τα μυρωδικά όλα, τον πελτέ και λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα μας.

Σε διπλανό κατσαρολάκι βράζουμε τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν ελαφρώς τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε.

Μόλις είναι έτοιμη και η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πατάτας μαζί με το τυρί επιλογής μας και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.

Ανοίγουμε τα φύλλα σε ένα τραπέζι και χαράζουμε κάθετα σε δυο κομμάτια μεγάλα. Αρχίζουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο φύλλο, ανά 2 κουταλιές περίπου και τυλίγουμε σε μικρά ρολλάκια. Πρώτα κλείνουμε διπλώνοντας από το πλάι και έπειτα τυλίγουμε.

Μόλις τελειώσει όλο το φύλλο, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι ή λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Σερβίρονται ζεστά.