
Μύδια αχνιστά με μακαρόνια και κουρκουμά, της Τζίνας Καραθανάση
Υλικά
1/2 κλ. φρέσκια μύδια,
1 πακέτο μακαρόνια Νο. 6,
3-4 φρέσκιες ντομάτές,
1 + 1/2 κουτ. κουρκουμά σκόνη,
1/2 πιπέρι,
αλάτι,
1 /2 κούπα κομμένο άνηθο,
1 σκόρδο,
1/2 κουπα νερο,
5 κουτ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 8′- 10′.
Μέσα στο νερό βάζουμε τον κουρκουμά και το πιπέρι.
Στραγγίζουμε και βάζουμε 2 μικρές κουταλιές λάδι.
Τα μύδια τα έχουμε καθαρίσει κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βάζουμε 3 μικρές κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ντομάτες φρέσκιες κομμένες, άνηθο, σκόρδο (αν θέλουμε) και τα μύδια.
Προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό και 1/2 κουτουλιά κουρκουμά.
Βάζουμε το καπάκι και βράζουμε για 10′.
Τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε.
Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε μαζί.