Μυρωδάτο κέικ κανέλας, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Μυρωδάτο κέικ κανέλας, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Υλικά

Για τη ζύμη 
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 αυγό,
150 γρ. λευκή ζάχαρη,
150 γρ. αλεύρι φαρίν απ,
1 βανίλια,
80 γρ. γάλα φρέσκο,

Για την επικάλυψη
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο,
1 κ.γ. κανέλα,
1 κ.σ. λευκή ζάχαρη


Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και μετά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το κοσκινισμένο αλεύρι.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν το κέικ ψηθεί και αφού σταθεί για 5 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Τρώγεται κυρίως ζεστό!