Μυρωδάτοι και τραγανοί κουραμπιέδες, της Χριστίνας Βέρρα

Μυρωδάτοι και τραγανοί κουραμπιέδες, της Χριστίνας Βέρρα

Υλικά

1 1/2 ποτήρι καλό φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 1/2 ποτήρι φυτίνη λιωμένη,
1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,
1/2 φλιτζάνι ούζο,
1 φλιτζάνι αλυσίβα,
2 βανίλιες,
1 κρόκο αυγού,
500 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοκομμένο,
1 1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για αρκετή ώρα, πολύ πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τον κρόκο, την αλυσίβα, το ούζο, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι να απλωθούν σε όλο το μείγμα. Έπειτα, σιγά σιγά, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι καλά, ώστε να γίνει μια απαλή και όχι πολύ σφιχτή ζύμη.

Πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε τους κουραμπιέδες, και κάνουμε με το δάχτυλό μας, μια μικρή γουβίτσα, για να σταθεί μετά η ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς C, για περίπου 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν, και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!