Νηστίσιμα κουλουράκια με μήλο και επικάλυψη σουσαμιού, της Αντωνίας Μαγνήσαλη

Νηστίσιμα κουλουράκια με μήλο και επικάλυψη σουσαμιού, της Αντωνίας Μαγνήσαλη

Υλικά

200 γραμ. σπορέλαιο
200 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ πολτός μήλου ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σας
4 κ. γ κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 κούπα ξηρούς καρπούς (καρύδια ελαφρώς αλεσμένα και δαμάσκηνα ψιλοκομμένα ή σταφίδες)
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σουσάμι για την επικάλυψη


Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθούν τα μπαχαρικά.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε χωρίς μίξερ αλλά με τα χεράκια μας γιατί η ζύμη είναι ελαφρώς τριφτή.

Φτιάχνουμε μπαλάκια ίσα με ένα καρύδι, εγώ τα ζυγίζω να είναι περίπου το καθένα περίπου 45 γρ.

Για να τα επικαλύψουμε με σουσάμι, το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και περνάμε κάθε μπαλάκι από αυτό, όπως κάνουμε όταν αλευρώνουμε ψάρια κλπ.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στον αέρα για 20 λεπτά, αν τα αφήσουμε παραπάνω θα γίνουν πιο τραγανά.

Σημείωση
Εγώ χρησιμοποίησα λευκό αλεύρι ΓΟΧ και ολικής σε αναλογία 70/30, σε αυτή τη περίπτωση προσθέτουμε ένα φάκελο baking powder.