Νηστίσιμη Τούρτα Βανίλιας, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Νηστίσιμη Τούρτα Βανίλιας, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

220 γραμμάρια αλεύρι,

200 γραμμάρια ζάχαρη,

1/2 κ.γ σόδα,

1 και 1/2 κ.γ μπέικιν,

1/4 κ.γ αλάτι,

240 ml γάλα καρύδας η γάλα αμυγδάλου

2 κ.γ υγρή βανίλια,

80 ml καλαμποκέλαιο,

1 κ.σ μηλόξυδο

Για ενδιάμεσα και από πάνω :

1 φυτική σαντιγί,

1 κ.γ υγρή βανίλια,

2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά, 17 εκατοστών. Αν δεν έχετε 2 ταψιά, λαδώνετε και βάζετε λαδόκολλα σε 1 και το κόβετε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη, τη σόδα,το μπέικιν,το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας,τη βανίλια, το καλαμποκέλαιο,το ξύδι και ανακατεύουμε, με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα. Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε την σαντιγί με την βανίλια και την άχνη. Αφήνουμε να χτυπηθούν 5 λεπτά,μέχρι να διπλασιαστεί η σαντιγί.
Έβαλα και μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής,μπορείτε να το παραλείψετε.  Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το παντεσπάνι,πριν το γαρνίρουμε. Βάζουμε ενδιάμεσα από το παντεσπάνι την μισή σαντιγί. Την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω,στολίζουμε όπως μας αρέσει. Ότι καραμέλα έχετε,μπορείτε να την αφήσετε και όπως είναι. Αν θέλετε την αφήνετε άσπρη,η βάζετε το αγαπημένο σας χρώμα.

Καλή γλυκιά επιτυχία!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/