Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και σταφίδες, της Βασιλικής Νικολοπούλου

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και σταφίδες, της Βασιλικής Νικολοπούλου

Υλικά

500 γρ. ταχίνι,
600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
350 γρ. ζάχαρη,
550 ml χλιαρό νερό,
200 γρ. σταφίδες,
100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη,
1 κ.γ. κανέλα,
1 κ.γ. γαρύφαλλο,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι,
μαργαρίνη


Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι, χτυπάμε για 3 λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο. Όταν απορροφήσει το νερό, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις αλευρώσουμε ελάχιστα, ώστε να μην πάνε στον πάτο του μείγματος.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα σε μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά κι έπειτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, αν επιθυμούμε.

Μια εύκολη νηστίσιμη συνταγή που, πιστέψτε με, θα σας αφήσει άφωνους από το πόσο γευστική είναι!
Καλή τύχη!