Νηστίσιμος Σοκολατοχαλβάς, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου

Νηστίσιμος Σοκολατοχαλβάς, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου

Υλικά

Για τον Κορμό :
200 γραμμάρια κουβερτούρα,
100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού,
100 γραμμάρια ταχίνι,
100 γραμμάρια χαλβά,
1 κ.γ μέλι,
1/2 κούπα αράπικο φιστίκι ανάλατο,
1 κ.σ καλαμποκέλαιο

Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια :
100 γραμμάρια αράπικο φιστίκι ανάλατο,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
1 πρέζα αλάτι,
1 πρέζα πιπέρι,
λίγες φέτες χαλβά (για να τις βάλω πάνω στον κορμό)


Εκτέλεση

Βάζω σε ένα τηγάνι λίγη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτω πάλι λίγη ζάχαρη. Κάνω το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη και βλέπω ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα. Προσθέτω τα φιστίκια, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω για λίγο. Αδειάζω σε μια λαδόκολλα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς (πάντα προσέχω όταν κάνω καραμέλα γιατί καίει πάρα πολύ).


Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την αφήνω στην άκρη.

Βάζω σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού για να ζεσταθεί και όχι για να βράσει. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω και ανακατεύω το ταχίνι, το μέλι και το καλαμποκέλαιο. Ρίχνω το μείγμα με το χυμό στη σοκολάτα και σκεπάζω με ένα πιάτο.
Αφήνω για  1-2 λεπτά και μετά ανακατεύω και γίνεται σαν γκανάζ. Προσθέτω τριμμένο το χαλβά, τα φιστίκια και ανακατεύω.


Βάζω λαδόκολλα σε μια στενόμακρη φόρμα και αδειάζω το σοκολατοχαλβά. Κόβω φέτες το χαλβά και τις βάζω πάνω στον κορμό και τον βάζω στην κατάψυξη.  Περιμένω να παγώσει και το σερβίρω. Διατηρείται στην κατάψυξη.


Σπάω τα καραμελωμένα φιστίκια, λίγη τριμμένη σοκολάτα και τον τσακίζω!

Δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα ο νηστίσιμος σοκολατοχαλβάς.

Δοκιμάστε και απολαύστε τον! 

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/