Ντόνατς, της Δήμητρας Μαυρουδή

Ντόνατς, της Δήμητρας Μαυρουδή

Υλικά

2 ποτήρια χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγια
μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο
5 κ.σ. ζαχαρη
1 βανιλια
1 κιλό αλεύρι


Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζι.

Αφήνουμε τη ζύμη για 2 ώρες να φουσκώσει.

Πλάθουμε τα ντόνατς, ανοίγοντας φύλλο και κόβουμε με το ποτήρι. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν λίγο.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ίσα να ροδοκοκκινήσουν. Τα βουτάμε στη ζάχαρη όσο είναι ζεστά.