Ομελέτα τουρλού, της Κατερίνας Παπαμόσχου

Ομελέτα τουρλού, της Κατερίνας Παπαμόσχου

Υλικά

2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες,
2 μέτριες πατάτες σε κομματάκια,
1 μέτριο κρεμμύδι,
1 σκελίδα σκόρδο,
4 αυγά,
1/2 φλιτζ. γάλα,
ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι,
κύμινο,
μπαχάρι


Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά. Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών.

Βάζουμε το τηγάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για περίπου 15΄, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να σταθεροποιηθεί. Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.