Οσομπούκο, του Χρήστου Τρούσσα

Οσομπούκο, του Χρήστου Τρούσσα

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κότσι σε μερίδες,
4 κουταλιές αλεύρι,
6 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος,
4 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
1 σέλερυ ψιλοκομμένο,
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες,
2 σκελίδες σκόρδο,
250 γρ. λευκό κρασί,
1/2 λίτρο ζωμός βοδινό,
2 φύλλα δάφνης,
θυμάρι και δεντρολίβανο,
3 ντομάτες σε κομμάτια,
αλάτι, πάπρικα και πιπέρι


Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, του βάζουμε πάπρικα και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο, μέχρι να κάψει και βάζουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές σε χαμηλή φωτιά.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα, ροδίζουμε το ζαμπόν.

Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερυ, τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο.
Βάζουμε το σκόρδο και το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζωμό και τις ντομάτες, τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου.