Ουρά μόσχου στη γάστρα, της Θεοδοσίας Νικολίτση

Ουρά μόσχου στη γάστρα, της Θεοδοσίας Νικολίτση

Υλικά

1 ουρά μόσχου (τεμαχισμένη στις κλειδώσεις),
6 μανιτάρια άσπρα τεμαχισμένα,
4 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι,
πιπέρι,
λίγο μοσχοκάρυδο,
κόκκους μπαχάρι,
1 φύλλο δάφνης,
1 ποτήρι νερού κρασί μοσχοφίλερο,
1 ποτήρι νερό


Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε την ουρά και τη βάζουμε στη γάστρα. Την αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σκόρδα, και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και το νερό, και ψήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.

Τη σερβίρουμε με πατατούλες ή πιλάφι. Αγαπημένο κυριακάτικο φαγάκι.