Η παντζαρότουρτά μου, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Η παντζαρότουρτά μου, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

2 παντζάρια,
2 ξινόμηλα,
αλάτι,
2 κ.σ. ελαιόλαδο, μηλόξυδο ή λεμόνι,
λίγα καρύδια χοντροκομμένα,
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%,
μαγιονέζα όση το γιαούρτι

Για τη μαγιονέζα:
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ,
1 κ.σ. μουστάρδα,
1/2 κούπα σπορέλαιο,
1/2 λεμόνι (χυμό),
λίγο αλάτι


Εκτέλεση

Τρίβω στον τρίφτη τα παντζάρια ωμά και τα μήλα και τα στύβω να φύγουν τα υγρά.
Τα βάζω σε ένα μπολ με το λάδι, το αλάτι και το ξύδι ή το λεμόνι.

Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά της μαγιονέζας και χτυπάω να πήξει.
Την ανακατεύω με το γιαούρτι και την αφήνω στην άκρη.

Σε ένα διάφανο μπολ βάζω παντζάρια, τη γιαουρτομαγιονέζα και λίγα καρύδια τριμμένα από πάνω.
Συνεχίζω το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου για 3-4 στρώσεις.

Κι έτσι, η παντζαρότουρτά μας είναι έτοιμη.

Δοκιμάστε τη νόστιμη «Παντζαρότουρτα Μου» και δε θα χάσετε!
Καλή Όρεξη!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/