Παπαρδέλες με γαρίδες και σπανάκι, της Κατερίνας Φουντούκου

Παπαρδέλες με γαρίδες και σπανάκι, της Κατερίνας Φουντούκου

Υλικά

400 γραμμάρια παπαρδέλες,
μισό λεμόνι,
2 σκελίδες σκόρδο,
3 κύβους κατεψυγμένο σπανάκι,
30 περίπου γαρίδες,
3 κ.σ φιλαδέλφεια,
1/2 ποτήρι κρασιού νερό,
1 ποτήρι κρασιού γάλα,
παρμεζάνα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζεις χωρίς λάδι μισό λεμόνι σε ψιλοκομμένες φέτες, μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρινει. Το βγάζεις και μόλις κρυώσει, στο μουλτι, μέχρι να γίνει όπως την φωτογραφία.

Στο ίδιο τηγάνι με λάδι, τσιγαρίζεις ένα μεσαίο κρεμμύδι και στο τέλος 2 σκόρδα. Προσθέτεις 30 γαρίδες καθαρισμένες. Όταν είναι έτοιμες προσθέτεις 3 κύβους σπανάκι, το τριμμένο λεμόνι και μισό ποτήρι κρασιού νερό από την μακαρονάδα .

Βάζεις 3 κ.σ φιλαδέλφεια και 1 ποτήρι γάλα. Αλατοπιπερώνεις.

Στο τέλος προσθέτεις τις παπαρδέλες. Εγώ έβαλα και λιγκουίνι γιατί είμαστε 5 άτομα.

Τέλειο!