Παπαρδέλες με κόκκινη σάλτσα, κεφτεδάκια και δυόσμο, της Ράνιας Καραγιαννη

Παπαρδέλες με κόκκινη σάλτσα, κεφτεδάκια και δυόσμο, της Ράνιας Καραγιαννη

Υλικά

1 συσκευασία παπαρδέλες

Για τα κεφτεδάκια 
750 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
μπαγιάτικο ψωμί ψίχα
λίγο μηλόξυδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ξερό δυόσμο
λάδι

Για τη σάλτσα
3 ώριμες τομάτες
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο δυόσμο
λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες τα κεφτεδάκια και πριν τα τηγανίσουμε, τα περνάμε από το αλεύρι.

Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Για τις παπαρδέλες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση του σκεύους και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τις βράζουμε για περίπου 9 λεπτά. Αφού βράσουν, τις σουρώνουμε.

Για τη σάλτσα
Στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι και τις ώριμες τομάτες περασμένες στον τρίφτη. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και τον φρέσκο δυόσμο. Τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν και όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις παπαρδέλες. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με τα κεφτεδάκια.