Πάστα φλώρα, της Βιργινίας Καραγιάννη

Πάστα φλώρα, της Βιργινίας Καραγιάννη

Υλικά

1 φλιτζάνι μαργαρίνη,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
3 αυγά,
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ,
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ,
3 βαζάκια μαρμελάδα φράουλα,
1 βανίλια


Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.

Προσθέτετε το κονιάκ και τα αυγά, ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.

Αδειάζετε τα 3/4 της ζύμης σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα για τάρτα.

Επάνω στη ζύμη απλώνετε τη μαρμελάδα.

Με το 1/4 της ζύμης, πλάθετε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα, το ένα πλάι στο άλλο σε απόσταση 5 εκατοστών. Τοποθετείτε μπαστουνάκια και πλάγια, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει.