Πάστα Φλώρα, της Λένας Πάσχου

Πάστα Φλώρα, της Λένας Πάσχου

Υλικά

3/4 φλ.τσ. σπορέλαιο,
3+1/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/3 φλ.τσ. ζάχαρη,
7 κ.σ. κονιάκ,
7 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού,
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού,
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
1 φλ.τσ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το κονιάκ και τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν.

Τα ζυμώνουμε για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και στρώνουμε το ένα κομμάτι σε λαδωμένη ταρτιέρα ή ταψάκι Νο 28.

Με το άλλο ζυμάρι, πλάθουμε κορδόνια πάχους ενός δαχτύλου και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου. Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τη μαρμελάδα και τη στρώνουμε έτσι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Πλάθουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια πάχους δαχτύλου και τα τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα καφασωτά, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30′-40′.
Την κόβουμε, αφού κρυώσει τελείως!