Πάστα φλώρα, της Μαρίας Τσέλιου

Πάστα φλώρα, της Μαρίας Τσέλιου

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. αλεύρι μαλακό
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά (μεσαία)
στη μύτη του κουταλιού baking powder

Για τη γέμιση
μαρμελάδα βερίκοκο
λίγο γλυκό του κουταλιού κυδώνι
ένα κρόκο αυγού και λίγο νεράκι για επάλειψη πριν το φούρνο


Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ (το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια). Χτυπάω για λίγα λεπτά με το φτερό, στην μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μου και η ζύμη να γίνει ενα σώμα. Δεν το παρακάνω με το χτύπημα. Μόλις ενωθούν και τα τελευταία ψυχουλακια είναι έτοιμη.

Τη χωρίζω σε δύο μέρη. Το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο και την πλάθω στρογγυλή και πλακέ. Την βάζω για μισή ωρίτσα το πολυ στο ψυγείο.

Την ανοίγω ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με τον πλάστη μου. Πρώτα το ενα μέρος και το στρώνω σε στρογγυλή φόρμα για τάρτες.

Μετά, βάζω αρκετή μαρμελάδα βερίκοκο και κομματάκια απο το γλυκό κυδώνι σε όλη την επιφάνεια. Ανοίγω το δεύτερο μέρος της ζύμης μου και το απλώνω απο πάνω. Χαράζω κάθετες και οριζόντιες ευθείες με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα ώστε να σχεδιαστούν τριγωνάκια.

Τέλος χτυπάω τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι και με το πινέλο μου αλείφω όλη την επιφάνεια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50-55 λεπτά.