Παστίτσιο, της Ιωάννας Τσαφαντάκη

Παστίτσιο, της Ιωάννας Τσαφαντάκη

Υλικά

Για τη μπεσαμέλ:
1 κουταλάκι βούτυρο,
2 κουταλιές αλεύρι,
500 ml γάλα,
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
λίγο αλάτι,
2 αυγά

Για τον κιμά:
3 κρεμμύδια,
2 καρότα,
λίγο πιπέρι,
αλάτι,
5 ντομάτες,
2 δάφνες,
2 πιπεριές,
λίγο κρασί,
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο


Εκτέλεση

Για τον κιμά

Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα βάζουμε στο τσουκάλι, ενώ έχει ζεστάνει και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τις πιπεριές.
Όταν ροδίσουν, βάζουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γκρι.

Βάζουμε λίγο κρασί κι όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο πιπέρι, τα καρότα και τις 2 δάφνες.

Βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά.
Βάζουμε στο ταψί τα μακαρόνια κι από πάνω προσθέτουμε τον κιμά.

Για τη μπεσαμέλ

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι για να σπάσει τη μυρωδιά.
Έπειτα, βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κι όταν αρχίσει να δένει, σβήνουμε και βάζουμε τα αυγά σιγά σιγά.
Την τοποθετούμε στο ταψί, την πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και τέλος, τη βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.