Παστίτσιο με ζαμπόν και λαχανικά, της Μαρίας Ντελημάρα

Παστίτσιο με ζαμπόν και λαχανικά, της Μαρίας Ντελημάρα

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο,
1 πακέτο ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα,
1 κονσέρβα ζαμπόν, το οποίο κόβουμε σε κυβάκια (αυτό που ανοίγουμε με "κλειδάκι"),
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί,
αλατοπίπερο,
αλεύρι,
βούτυρο,
γάλα, για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ (μια δόση για μεγάλο ταψί)


Εκτέλεση

Βράζω, σουρώνω τα μακαρόνια και τα αφήνω στην άκρη.
Φτιάχνω τη μπεσαμέλ, σφιχτή.
Βράζω λίγο τα λαχανικά, όσο λέει στη συσκευασία.

Σε τσέρκι (για ωραία εμφάνιση) βάζω τα μισά μακαρόνια στη βάση.
Προσθέτω τυρί και μπεσαμέλ.

Μετά ρίχνω τα κομματάκια ζαμπόν και τα λαχανικά.
Έπειτα, τα υπόλοιπα μακαρόνια, τη μπεσαμέλ και τέλος, το τυρί.

Ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Περιμένω να κρυώσει και ξεφορμάρω.