Πατατόσουπα βελουτέ (parmantie) με χωριάτικο λουκάνικο,της Γεωργίας Τεγγελίδου

Πατατόσουπα βελουτέ (parmantie) με χωριάτικο λουκάνικο,της Γεωργίας Τεγγελίδου

Υλικά

1 πράσο μόνο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι άσπρο
χωριάτικο λουκάνικο
βούτυρο αγελαδινό


Εκτέλεση

Σοτάρω σε ελαιόλαδο το πράσο και αμέσως μετά προσθέτω το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτω τις πατάτες και ανακατεύω για 2 λεπτά. Πουδράρω με αλεύρι και συνεχίζω το ανακάτεμα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και όσο ζεστό νερό χρειάζεται, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες.

Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά στο 5 και αφήνω να βράσουν οι πατάτες. Μόλις βράσουν λοιπόν οι πατάτες, αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ μέσα στη κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ.

Προσθέτω στο τέλος το βούτυρο ώστε να δώσει στο φαγητό μας γυαλάδα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω το λουκάνικο χοντροκομμένο μέχρι να βγάλει τα λάδια του. Σερβίρω σε βαθύ πιάτο τη πατατόσουπα και διακοσμώ με τα λουκάνικα από πάνω.