Πεϊνιρλί, της Κάτιας Ζαχαράκη

Πεϊνιρλί, της Κάτιας Ζαχαράκη

Υλικά

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ (ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΛΕΥΡΙ)
4 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΕΣ ΑΛΑΤΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
200 ML ΓΑΛΑ
200 ML ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
800 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
600 ΓΡΑΜ. ΤΥΡΙ ΚΑΣΕΡΙ


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο και το χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα.

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και πλάθουμε δίνοντας σχήμα στα πεϊνιρλί.

Βάζουμε στο κέντρο το κασέρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει με λίγο γάλα και τα τυλίγουμε.

Ψήνουμε τα πεϊνιρλί για 15 λεπτά στον αέρα στους 200ο C.

Μετά προσθέτουμε το μπέικον ή ότι άλλα αλλαντικά θέλουμε.

Ψήνουμε ακόμη για άλλα 5 λεπτά.

Αφού βγάλουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο το οποίο λιώνει από τη μεγάλη θερμοκρασία.