Πένες με κόκκινη σάλτσα τόνου, της Θεοδώρας Λυκούρη

Πένες με κόκκινη σάλτσα τόνου, της Θεοδώρας Λυκούρη

Υλικά

500 γραμμάρια πένες,
1 κονσέρβα τόνος,
1 ντομάτα,
1/2 συσκευασία πολτοποιημένη ντομάτα,
1 κρεμμύδι ξερό,
2 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι,
πιπέρι,κάρυ,
3-4 φυλλαράκια βασιλικό

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ύστερα την πολτοποιημένη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τόνο και ανακατεύουμεΜαγειρεύουμε σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε νερό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Μόλις πιει το ζουμί και δέσει η σάλτσα σβήνουμε.

Σερβίρουμε με πένες μαγειρεμένες, τρίβουμε παρμεζάνα και προσθέτουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού.

Καλή επιτυχία!