Πικάντικο σπετζοφάι, της Μαρίνας Καλογιάννη

Πικάντικο σπετζοφάι, της Μαρίνας Καλογιάννη

Υλικά

χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελιδα σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2-3 ντομάτες φρέσκες στον τρίφτη ή ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβα
αλάτι
πιπέρι (μαύρο ή αν έχουμε και λίγο κόκκινο καπνιστό)
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. μπούκοβο


Εκτέλεση

Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές και τις βγάζουμε στην άκρη σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα λουκάνικα. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις σοταριστούν και αυτά, σβήνουμε με κρασί.

Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λουκάνικα. Ρίχνουμε το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά από την ντομάτα.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές. Τέλειο μεζεδάκι για μπύρα!