Το πιο ωραίο σπιτικό, μαστιχωτό, παγωτό καϊμάκι, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Το πιο ωραίο σπιτικό, μαστιχωτό, παγωτό καϊμάκι, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

3 φλ. γάλα κατσικίσιο,
3 φλ. κρέμα γάλακτος,
3 κ.γ. σαλέπι πολίτικο,
1 φλ. ζάχαρη,
1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη


Εκτέλεση

Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τα 2 φλ. γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Στο ένα φλ. γάλα που κράτησα από το συνολικό της συνταγής, διαλύω το σαλέπι και τη μαστίχα καλά.
Όταν κάψει το γάλα, ρίχνω και το υπόλοιπο με το σαλέπι.
Ανακατεύω με σύρμα, προσέχοντας να μην φουσκώσει και χυθεί στην αρχή, μέχρι να γίνει μια αραιή μαστιχωτή κρέμα (περίπου 20 λεπτά).
Η κρέμα μας θα τρέχει από το σύρμα μας σαν κορδονάκι.
Αποσύρω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει πετσούλα.
Το βάζω στην παγωτομηχανή και όταν είναι έτοιμο, το βάζω στην κατάψυξη.
Σερβίρω πάνω σε μια αφράτη βάφλα με μπόλικο βυσσινάκι και φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο καβουρδισμένο.
Μια, επίσης, πολύ νόστιμη εναλλακτική είναι να γίνει και τούρτα παγωτό (καϊμάκι) κανταΐφι.

Καλή απόλαυση!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν δεν έχω παγωτομηχανή, βάζω το παγωτό για μια ωρίτσα στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, βγάζω και χτυπάω στο μίξερ. Το βάζω πάλι στην κατάψυξη για 2 ωρίτσες και μετά το βγάζω έξω ,πάλι για χτύπημα. Κάνω αυτή τη διαδικασία τρεις φορές. Αξίζει τον κόπο, γιατί είναι απλά το πιο υπέροχο παγωτό. Θεϊκό!