Πιπερόπιτα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Πιπερόπιτα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

Για τη ζύμη :
750 γραμμάρια αλεύρι για πίτα,
500-600 ml περίπου χλιαρό νερό(λέω περίπου γιατί εξαρτάται από το αλεύρι μας),
1 κ.σ αλάτι,
1 κ.σ ζάχαρη,
2 κ.σ ελαιόλαδο,
250 γραμμάρια μαργαρίνη σοφτ,
6 κ.σ καλαμποκέλαιο

Για τη γέμιση :
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης,
2 κρεμμύδια,
2 αυγά,
φέτα,
τριμμένα κίτρινα τυριά,
μαϊντανό,
πιπέρι,
πρέζα μοσχοκάρυδο,
πάπρικα γλυκιά,
2-3 κ.σ σιμιγδάλι,
100 γραμμάρια τυρί κρέμα,

*Ταψί Νούμερο 36,
*Τα υλικά για τη γέμιση τα προσαρμόζουμε όπως μας αρέσουν


Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και προσθέτω λίγο λίγο το νερό. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και μόλις αρχίσει και γίνεται μπάλα, το ζυμώνω.

Έχω μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο, γιαυτό ρίχνω ελάχιστο αλεύρι.  Παίρνω την ζύμη και την χτυπάω με φόρα πάνω στο τραπέζι 5 με 6 φορές. Θα δείτε ότι η ζύμη μας έχει γίνει μαλακή, κολλάει λίγο και έχει γίνει τέλεια. Την αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μου την χωρίζω στα 2 και το κάθε κομμάτι στα 4. Βλέπω το κάθε μπαλάκι να είναι όσο η χούφτα μου και όχι μεγαλύτερο. Ανοίγω τα 4 μπαλάκια στο μέγεθος ενός ρηχού πιάτου και αλείφω με το βούτυρο. Τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο ανά 4 και έτσι κάνω 1 φύλλο. Το ίδιο και τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια και έχω και το δεύτερο φύλλο. Προσέχω οι άκρες μου να είναι λεπτές, βοηθάει ο πλάστης σαν ρόδα.

Παίρνω τώρα την μια άκρη και διπλώνω μέχρι την μέση. Και ξαναδιπλώνω και γίνεται σαν σφολιάτα Βάζω πάλι μέχρι τη μέση βούτυρο και διπλώνω. Διπλώνω άλλη μια φορά και έχω ένα πακέτο το οποίο το καλύπτω με μεμβράνη .Το αφήνω για μια ώρα στο ψυγείο και κάνω το ίδιο  με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Ετοιμάζω τώρα την γέμιση. Βάζω σε ένα τηγάνι τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν κατεβάζω την φωτιά και ρίχνω τα τυριά.

Μετά προσθέτω πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, σιμιγδάλι. τα αυγά και τον μαϊντανό. Ρίχνω 2 κ.σ καλαμποκέλαιο στο ταψί και αλείφω.

Μετά ανοίγω το φύλλο. Βάζω το φύλλο στο ταψί, επαναλαμβάνω τις 2 κ.σ καλαμποκέλαιο και από πάνω ρίχνω κρύα την γέμιση.

Ανοίγω το άλλο φύλλο, το βάζω από πάνω και κλείνω τις άκρες. Βάζω τις 2 κ.σ καλαμποκέλαιο από πάνω να πάει παντού.
Χαράζω την πίτα όχι μέχρι κάτω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Χαμηλώνω στους 200 βαθμούς C, σκεπάζω με λαδόκολλα, συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη .
Ψήνω στην τελευταία σχάρα (στις αντιστάσεις, ανάλογα πάντα το φούρνο μας).
Αφήνω να κρυώσει λίγο και μετά κόβω την πίτα.
Αυτή είναι η Πιπερόπιτα.

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/