Πιροσκί με πατάτες, της Σοφίας Σεβαστοπούλου

Πιροσκί με πατάτες, της Σοφίας Σεβαστοπούλου

Υλικά

Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι,
5 κ.σ. λάδι,
2 κ.σ. μαγιά ξερή,
αλάτι,
1 κ.γ. ζάχαρη,
χλιαρό γάλα όσο πάρει, περίπου ενάμιση φλιτζάνι

Για τη γέμιση:
5-6 πατάτες βραστές,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1/2 φλιτζάνι λάδι,
1 κ.γ. μπούκοβο,
λίγο πιπέρι,
αλάτι,
1 κ.σ. ξύδι,
λίγο δυόσμο (αν θέλουμε)


Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Κάνουμε λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε στο χέρι, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και πιέζουμε στις άκρες να κλείσει.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη γέμιση: Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.