Πίτα με σταφίδες και μέλι, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas little corner)

Πίτα με σταφίδες και μέλι, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas little corner)

Υλικά

150 γραμμάρια αλεύρι για πίτες,

1/2 κ.γ ζάχαρη,

1/2 κ.γ αλάτι,
1 κ.γ ξύδι,

1 κ.σ ελαιόλαδο,

νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

3/4 κούπας σταφίδες,

1/2 κούπα ζάχαρη,

λίγο καλαμποκέλαιο για τα φύλλα,

2 κ.σ μέλι


Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τις σταφίδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό.Αφού μουλιάσουν τις στύβομαι καλά και τις αφήνουμε,σε μπολ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη,το ξύδι και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι καλά και σκεπάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 3 και κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ,και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκατοστών,και συνεχίζουμε με την πίτα. Ανοίγουμε ένα μπαλάκι λεπτό φύλλο,ρίχνουμε ελάχιστο καλαμποκέλαιο.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σταφίδες όλο το φύλλο.

Κάνουμε ένα ρολό και το βάζουμε στο ταψί.Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα δυο μπαλάκια και τελειώνουμε την πίτα.

Προαιρετικά ρίχνετε λίγες σταφίδες επάνω στην πίτα.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας λίγο καλαμποκέλαιο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Περιχύνουμε την πίτα με το μέλι,5 λεπτά πριν το τέλος. Γυαλίζει σαν να την έχουμε σιροπιάσει.

Μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε, την πίτα ζεστή η χλιαρή.Όπως σας αρέσει,είναι το ίδιο νόστιμη όπως και να την φάτε.
*μυστικά,μπορείτε να βάλετε όση ζάχαρη και σταφίδες θέλετε.Για να γίνει τραγανή,πρέπει να κάνετε λεπτό το φύλλο.

Καλή επιτυχία!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/