Πίτσα καλτσόνε μπάρμπεκιου, της Κατερίνας Καρακωνσταντή-Σταυρούλη

Πίτσα καλτσόνε μπάρμπεκιου, της Κατερίνας Καρακωνσταντή-Σταυρούλη

Υλικά

Για τη ζύμη
70 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γραμ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 κ.σ ελαιόλαδο
110 ml νερό

Για τη γέμιση
1,5 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
6 φέτες μπέικον
40 γραμ. τυρί μοτσαρέλα σε κύβους

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή
1/2 φ. ζάχαρη μαύρη
1/4 φ. ξύδι
1/2 φ. κέτσαπ
1 κ.σ worcestershire sause
αλάτι
πιπέρι κόκκινο γλυκό


Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε 2 κ.σ  λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την πιπερίτσα για περισσότερο άρωμα και μόλις τσιγαριστούν την αφαιρούμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, την κέτσαπ, τη worcestershire sause, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει. Αν θέλουμε, τη βάζουμε σε βαζάκι μέσα στο ψυγείο και διατηρείται για 1 εβδομάδα περίπου.

Για τη γέμιση
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) με λίγο σκόρδο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ρίχνουμε και το μπέικον να τσιγαριστεί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπέικον, το τυρί σε κύβους και την σάλτσα μπάρμπεκιου που έχουμε είδη φτιάξει. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και είναι έτοιμη η γέμισή μας.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη στρόγγυλη. Βάζουμε τη γέμιση στη μέση, πιάνουμε το πάνω μέρος της ζύμης και το φέρνουμε μπροστά σκεπάζοντας έτσι την γέμιση. Προσέχουμε να κλείσουμε καλά τη ζύμη το πάνω με το κάτω μέρος, για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει.