Πίτσα, της Αγγελικής Γιαννακοπούλου

Πίτσα, της Αγγελικής Γιαννακοπούλου

Υλικά

180 ml νερό
1 κ.γ ξερή μαγιά
240 γραμμάρια αλεύρι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1,5 κ.σ ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά.
Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει, περίπου ένα λεπτό.

Όταν το νερό μας αρχίζει να αφρίζει, καταλαβαίνουμε ότι η μαγιά ενεργοποιήθηκε. Στο μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μια απαλή, ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη 20 λεπτά, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τις άκρες των δαχτύλων, πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με τα δάχτυλα είτε με πλάστη, αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή. Πασπαλίζουμε με λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τη ζύμη.