Pizookie, της Φρόσως Σπυροπούλου

Pizookie, της Φρόσως Σπυροπούλου

Υλικά

75 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο,
1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη,
1/4 της κούπας απλή κρυσταλλική ζάχαρη,
1 αυγό,
1 βανίλια,
1 και 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας,
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Αρχικά, λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι περίπου 20 εκ. (ή σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο).

Έπειτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Σπάμε το αυγό, το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ρίχνουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε πάλι, πολύ καλά.

Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι μέσα στο μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για να απλωθούν παντού στο μείγμα.

Πριν το βάλουμε στον φούρνο, μπορούμε να το πατικώσουμε γύρω γύρω με λίγη λαδόκολλα, για να γίνει πιο λείο και να είναι πιο όμορφο εμφανισιακά όταν θα ψηθεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15′.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Όσο είναι ακόμη ζεστό, βάζουμε το παγωτό από πάνω και το Pizookie είναι έτοιμο.

Tips
*Το cookie πρέπει να είναι ζεστό όταν ρίξουμε το παγωτό, ώστε να λιώσει.
*Ελαττώνουμε την ποσότητα της ζάχαρης, εάν δεν προτιμούμε τις πολύ γλυκές γεύσεις.
*Είναι προτιμότερο να βγάλουμε τις μερίδες με το κουτάλι και να μην προσπαθήσουμε να κόψουμε σε κομμάτια.

Info
*Το Pizookie είναι μπισκότο σε… μέγεθος πίτσας και είναι αμερικανικής προέλευσης, όπως και η ονομασία του.

Καλή επιτυχία!