Pizza Μελιτζάνας, της Ειρήνης Καστώρ

Pizza Μελιτζάνας, της Ειρήνης Καστώρ

Υλικά

3 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους

Για το πανάρισμα:
150 γρ. αλεύρι,
3 αυγά,
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το γαρνίρισμα:
8 κ.σ. σάλτσα ντομάτας,
150 γρ. ζαμπόν σε φέτες (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας),
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση κρατάμε τις μεγαλύτερες φέτες) και τις βάζουμε σε αλατόνερο για 15′.
Αφού στραγγίσουμε, πανάρουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ταψί (χωρίς να ενωθούν μεταξύ τους).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′.
Στη συνέχεια, βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε κάθε μελιτζάνα, το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για άλλα 5΄-10΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Καλή Επιτυχία!