Πορτοκαλένια γαλατόπιτα, της Μαρίας Ράπτη

Πορτοκαλένια γαλατόπιτα, της Μαρίας Ράπτη

Υλικά

2 λίτρα γάλα
4 φύλλα κρούστας
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.σ αλεύρι
5 κ.σιμιγδάλι
5 κ.σ άνθος αραβοσίτου
1 κ.σ μαργαρίνη
2 αυγά χτυπημένα
1 κ.γ κανέλα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, εκτός από λίγο που κρατάμε για να διαλύσουμε το ανθος αραβοσίτου. Προσθέτουμε στο γάλα, το χυμό, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το ανθος αραβοσίτου που έχουμε διαλύσει στο γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλα, το ξύσμα, τη μαργαρίνη και το αυγό.

Στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και πασπαλίζοντάς τα, επίσης ενδιάμεσα με κανέλα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C  για μία ώρα και τριάντα λεπτά.