Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα,της Βάσως Δήμου

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα,της Βάσως Δήμου

Υλικά

1 βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη
1 πορτοκάλι μεγάλο
100 γραμ. γάλα
2 βανίλιες πορτοκαλιού
10 μπισκότα πτι μπερ
1 μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
2 σακουλάκια σταγόνες σοκολάτας
4 αυγά
αλεύρι σκληρό
100 γραμ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια ζωμό από βρασμένο πορτοκαλι


Εκτέλεση

Βράζουμε το πορτοκάλι σε ένα λίτρο νερό για 15 λεπτά. Μόλις βράσει, το πολτοποιούμε και κρατάμε το ζωμό.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνοντας ένα ένα και τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το πολτοποιημένο πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τα μπισκότα, το ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύοντας ελαφρά.
Το αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, με το ζωμό που κρατήσαμε όταν βράσαμε το πορτοκάλι. Σιροπιάζουμε ζεστά και τα δύο.
Κατόπιν ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας κάνοντας ένα ωραίο γλάσο και γαρνίρουμε το γλυκό μας.
Καλή επιτυχία!