Ποτό ρόδι, της Ελένης Βερούση

Ποτό ρόδι, της Ελένης Βερούση

Υλικά

1/2 ούζο,
5 ρόδια μετρίου μεγέθους,
4 φλ. ζάχαρη,
1 μοσχοκάρυδο,
7 γαρύφαλλα,
2 ξυλάκια κανέλας,
1/4 φλ. νερό


Εκτέλεση

Βράζουμε 10 λεπτά όλα τα υλικά εκτός του ούζου. Μετά από 10 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το ούζο και τη ξανά βάζουμε πάλι πάνω στη φωτιά για 5′ λεπτά.

Αφήνουμε 24 ώρες μέσα στην κατσαρόλα και μετά το στραγγίζουμε.
Τέλος, βάζουμε το ποτό σε γυάλινο μπουκάλι.

Το αφήνουμε 2 μέρες έξω από το ψυγείο.
Που και που κουνάμε το μπουκάλι.

Καλή επιτυχία!