Προφιτερόλ, της Ξανθής Γιαννακάκη

Προφιτερόλ, της Ξανθής Γιαννακάκη

Υλικά

1 κουτί μόρφατ,
1 κουτί μόρφατ γεμάτο με άχνη,
2 βανίλιες,
5 αυγά,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 μικρό βιτάμ,
λίγο κονιάκ,
2 κουβερτούρες,
2 πακέτα μπισκότα marie,
1 ποτήρι κρύο γάλα


Εκτέλεση

Χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε.

Σε μια κατσαρολίτσα, λιώνουμε το βιτάμ και τις κουβερτούρες.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, ανακατεύουμε με τα αυγά και τη ζάχαρη και περιμένουμε λίγο να πήξει.

Σε μπολάκια ή ποτηράκια βάζουμε 1 κουταλιά καφέ κρέμα, 1 μπισκότο μουσκεμένο στο γάλα, 1 κουταλιά άσπρη κρέμα, 1 μπισκότο μουσκεμένο, 1 κουταλιά καφέ κρέμα.