Ψαρονέφρι γεμιστό, της Μαρίας Νικήτα

Ψαρονέφρι γεμιστό, της Μαρίας Νικήτα

Υλικά

2 ψαρονέφρια ολόκληρα (περίπου 350 γραμμάρια το καθένα)
16 βερίκοκα
16 δαμάσκηνα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση τα 8 βερίκοκα και τα 8 δαμάσκηνα και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με το κρασί. Αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα.
Σχίζουμε τα δύο ψαρονέφρια στη μέση, χωρίς να τα αποκόψουμε και τα πατάμε για να πλατύνουν.

Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε κατά μήκος και εναλλάξ, 4 βερίκοκα και 4 δαμάσκηνα στο κάθε ψαρονέφρι.
Δημιουργούμε δύο ρολά με το ψαρονέφρια τα οποία δένουμε.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Επαναφέρουμε τα ψαρονέφρια και ρίχνουμε το κρασί με τα φρούτα. Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.

Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα, με κλειστό το καπάκι του σκεύους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Αφαιρούμε τα ψαρονέφρια και τα κόβουμε σε μέτρια ρολά. Επαναφέρουμε στη σάλτσα και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά, με κλειστό το καπάκι του σκεύους.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, με νιόκι πατάτας ή πουρέ.