Ψαρόσουπα με τζίντζερ και κουρκουμά, της Γιώτας Χαλιάζη

Ψαρόσουπα με τζίντζερ και κουρκουμά, της Γιώτας Χαλιάζη

Υλικά

1 kg ψάρι για σούπα (χελιδονόψαρο, μπακαλιάρο κτλ),
5-6 γαρίδες,
3 πατάτες,
3 καρότα,
1 σελινόριζα,
1 κρεμμύδι,
1 κουταλιά γλυκού κουρκουμά,
1/2 κουταλιά γλυκού τζίντζερ,
1/2 κούπα ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε σε μισή κατσαρόλα νερό όλα τα ψάρια καθαρισμένα καλά μαζί με τις γαρίδες.
Ανάλογα με το μέγεθός τους, θα είναι έτοιμα το πολύ σε μισή ώρα.

Αφαιρούμε τα ψάρια και τις γαρίδες από το νερό και τα καθαρίζουμε με προσοχή, κρατώντας μόνο το κρέας και αφαιρώντας όλα τα κοκαλάκια.

Στο νερό που κρατήσαμε, βράζουμε όλα τα λαχανικά, καλά καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το τζίντζερ και τον κουρκουμά και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Προσθέτουμε το καθαρισμένο ψάρι, τις γαρίδες, άλατι, πιπέρι και τέλος, το λάδι.