Ψωμί χωρίς ζύμωμα, της Σμαράγδας Μουστακίδου

Ψωμί χωρίς ζύμωμα, της Σμαράγδας Μουστακίδου

Υλικά

1/2 κ. αλεύρι κίτρινο
1/2 κ.αλέυρι άσπρο γ.ο.χ.
700 γραμ. χλιάρό νερό
30 γραμ. ξερή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
6 κ.σ ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με καπάκι. Τα ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και βάζουμετ ο μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο, για 18 ώρες περίπου.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ρίχνουμε στον πάγκο μπόλικο αλεύρι. Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στο αλεύρι και κάνουμε διπλώματα με μία μαρίζ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς C και βάζουμε μέσα μία γάστρα να κάψει καλά.

Όταν κάψει η γάστρα, τοποθετούμε μέσα τα ψωμάκια με τα διπλλώματά τους προς τα πάνω.

Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου, για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς C  με τη γάστρα σκεπασμένη και άλλα 30 λεπτά χωρίς το καπάκι.