Πτι-φουρ, της Ευδοξίας Κυνηγαλάκη

Πτι-φουρ, της Ευδοξίας Κυνηγαλάκη

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
250 γραμ. βούτυρο,
250 γαμρ. ζάχαρη άχνη,
3 αυγά,
2 βανίλιες,
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού,
1 κ.σ μπέικιν ,
1-2 κ.σ κονιάκ,
μαρμελάδα φράουλα ή πραλίνα σοκολάτα,
κουβερτούρα λιωμένη


Εκτέλεση

Βάζεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, και το χτυπάς, μαζί με την ζάχαρη άχνη, και τις βανίλιες (πολύ καλά τουλαχιστον για 10 λεπτά). Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, και τα υπόλοιπα υλικά, και μειώνοντας ταχύτητα, βάζεις και το αλεύρι. Μόλις γίνει μία μαλακιά ζύμη, σταματάς το χτύπημα.

Σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει λαδόκολλα, απλώνεις με ένα κορνέ τη ζύμη, και δημιουργείς μικρά μπισκοτάκια. Προσοχή, επειδή  φουσκώνουν πολύ, μην τα κάνεις μεγάλα. Τα ψήνεις για 15-20 λεπτά στους 175 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, στρώνεις λίγη μαρμελάδα ή πραλίνα στην επιφάνεια τους, και τα κολλάς μεταξύ τους. Τέλος λιώνεις την κουβερτούρα, και βουτάς μέσα την μία άκρη από τα πτι φουρ. Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα.