Ραβανί αφρός, της Ελένης Βερούση

Ραβανί αφρός, της Ελένης Βερούση

Υλικά

6 αυγά,
1/2 ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι γάλα,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
2 φακελάκια μπέικιν,
1 βανίλια,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό (500γρ),
5 ποτήρια ζάχαρη,
5 ποτήρια νερό,
1 βανίλια,
φλούδα και λίγο χυμό λεμόνι,
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα)


Εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο, το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, τη βανίλια, το ξύσμα, και τέλος, όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός.

Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τι κουζίνα έχει η κάθε μία.
Όταν κρυώσει λίγο, το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βάζω το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και λίγο χυμό λεμόνι για 4-5 λεπτά.
Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο, χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο, το σιρόπι είναι έτοιμο.

Χλιαρό το γλυκό, κρύο το σιρόπι.
Είναι όνειρο!